Aircondition

 1. Forside
 2. Aircondition
Når bilens aircondition eller klimaanlæg forsømmes, risikere du dannelse af bakterier i ventilationsanlægget og i værste tilfælde at systemet bryder sammen. Bilens kølesystem består af en række komponenter, der kræver vedligeholdelse for at kunne fungere optimalt, som bla. kompressor og kondensator. Få airconditionservice og undgå dyre reparationer

AIRCONDITION og klimaanlæg KRÆVER EFTERSYN

Aircondition og klimaanlæg er standardudstyr i de fleste biler og når de er funktionsdygtige, sørger de for at du får en komfortable og tempereret køretur. Det er helt normalt for et velfungerende airconditionsystem at miste kølemiddel, svarende til 10-15 % årligt. Hvis uheldet sker og anlægget mangler væske, vil kompressoren ophør med at virke og i vise tilfælde tage skade.  For at undgå risikoen for dyre reparationsskader, anbefales det at du får et serviceeftersyn hvert andet år. Dette giver A/C systemet de bedste betingelser, for at opretholde funktionsdygtigheden. Du kan også vælge at få airconditionservice sammen med det ordinære serviceeftersyn.

Har bilens aircondition brug for reparation?

Hvis dit airconditionanlæg eller klimaanlæg er gået i stykker, så kan vi naturligvis også hjælpe dig med udbedring. Reparationens omfang og dermed pris kan varierer meget og er afhængig af bilmærke og model. Kontakt os hvis du ønsker en pris på en reparation, service eller hvis du ønsker at høre nærmere om hvad vi kan gøre for din bil.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på service og reparation af bilens aircondition.

AIRCONDITIONSERVICE TIL EN BILLIG PRIS

Skal du have tjekket din aircondition eller klimaanlæg? Så prøv Top Auto. Vi kan tilbyde dig et rigtig godt tilbud på lige netop din bil. Det er naturligvis incl. kølemiddel, sporemiddel, klimakompresserolie. Ring til os, så giver vi dig aircondition service til en billig pris. Når vi kontrollere din bil i forbindelse med service, sørger vi for at foretage et komplet visuelt inspektion af hele airconditionsystemet: Vi tester systemet for utætheder med vores avanceret A/C-tester og vi kan desuden også fjerne dårlig lugt samt sundhedsskadelige bakterier fra ventilationskanalerne. Nedenfor kan du se, hvad et airconditionservice omfatter:

A/C SERVICEPAKKE

En bil der får udført aircondition service

 • Visuelt kontrol af komponenter for lækage og beskadigelser
 • Kontrol af kompressoren samt tilhørende komponenter
 • Vakumtest af hele kølingsenheden
 • Rensning af luftkanalerne samt lugtgener
 • Påfyldning af kølingsvæske jvf. bilfabrikants krav
 • Påfyldning af sporemiddel samt olie til kompressoren
 • Udskiftning af polenfilter
 • Råd og vejledning om vedligeholdelse

TEGN PÅ DEFEKT klimaanlæg og AIRCONDITIONsystem

De fleste faktorer, der forårsager et defekt aircondition eller klimaanlæg udvikler sig over tid, så det er ikke almindeligt at bemærke pludselige problemer. Hvis du i øjeblikket oplever et mere åbenlyst problem som høje eller uventede lyde, der kommer fra din bils A/C, skal du tage den så hurtigt muligt henvende dig hos et autoværksted. Her er nogle af de hyppigst forekommende indikationer på en defekt aircondition:

 •  Der kommer ingen kølig luft ud af ventilatorerne
 •  Nedsat luftcirkulation
 •  Fugt i og omkring kompressoren
 •  Dårlig og grim lugt i bilen
 •  Høj lyd, når kompressoren kører

Hvis du i tvivl om ovennævnte symptomer, eller hvis du har generelle spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os eller besøge vores autoværksted i Hvidovre.

Råd og vejledning

Du forlænger bilens aircondition og klimaanlæg levetid, ved at minimere slitagen. Her er nogle tips om, hvordan man passer og plejer bilens aircondition og klimaanlæg. Du sikre at bilen bibeholder et velfungerende system med lang levetid.

Sluk for aircondition rettidigt – Du minimere risikoen for dannelse af bakterier, ved at slukke for din aircondition ca. 10 min. før du når din destination. Derved nedsættes kondensdannelsen i anlægget. Dette er særlig hensigtsmæssigt på varme sommerdage

Undlad at recirkulere luften – Har du passagerer i bagsædet, er det en god ide at slukke for recirkulationsfunktionen. Dette indlejre luften fra kabinens forside og trækker det tilbage gennem systemet. Selv om alle foran er kølige, kan luften bagi blive lurvet og varm.

Undgå genopvarmning af luften – Justere temperaturen til det laveste punkt og justere ventilatorerne hensigtsmæssigt. Dette effektivisere nedkølingsfunktionen og reducere brændstofsforbruget. Når du vælger en temperatur højere end 38 grader, presses systemet til at genopvarme luften, hvilket øger brændstofsforbruget.

Hold kondensatoren ren – Rengør A/C-kondensatoren som er placeret under motorhjelmen, hver gang du vasker bilen. Støv og snavs på kondensatoren kan hærde, såfremt området ikke rengøres. Dette kan få kondensatoren til at blive porøs, hvilket kan forårsage lækage.

Husk at støvsuge bilen – Hold ​​kabinen og især tæppet rent, for støv og snavs. Derved minimere du risikoen for at støv og snavs havner i anlægget samt dannelsen af ​​svamp og dårlig lugt.

Airconditionservice er vigtig – Det anbefales at få udført klimaanlæg eller A/C service, mindst en gang om året. Der er flere komponenter i anlægget, som skal udskiftes regelmæssigt eller repareres, såsom freon, blæser, kompressor, fordamper, modtagertørrer osv.

Brug A/C anlægget om vinteren – Derved nedsætter du risikoen for lækage og udtørring af pakninger i systemet.

I vinterhalvåret er det særligt vigtigt at  sørger for at tænde for bilens aircondition-/klimaanlæg mindst 1 gang om ugen, ellers risikere du at gummipakningerne i anlægget tørre ud og derved mister systemet trykket.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

REPARATION ELLER UDSKIFTNING?

Hos Top Auto udfører vi klimaanlæg og aircondition service på alle typer og modeller af køretøjer. Bryder din dit A/C system sammen, tilbyder vi også at reparere systemet eller udskifte de nødvendige dele såsom kondensatorer, kompressorer osv. Du kan altid indhente en pris, gratis og uforpligtende.

Service med garanti

 • Lave priser 
 • 2 års garanti på værkstedsarbejde
 • 1-2 års garanti på reservedele
 • Råd & vejledning

 

klimaanlæg og aircondition icon