Gearkasse

  1. Forside
  2. Gearkasse

Når bilens gearkasse ikke fungerer efter hensigten vil du kunne opleve, at bilen taber strøm, brændt lugt, nedsat brændstofeffektivitet eller mislyde fra gearkassen. Hvis dit køretøj har et eller flere af disse problemer, så er det en god ide at få bilen tilset af en fagkynding. Hos Top Auto reparere vi både manuelle gearkasser og automatgear til lave priser.

Har du problemer med din gearkasse?

Oplever du problemer med bilens gearkasse eller med gearskift? Skratter bilen ved gearskift, springer ud af gear eller støjer bilen mere end normalt, så kan det meget vel, være at gearkassen har brug for at blive tilset. Der kan være mange tegn på en defekt gearkasse – så er du tvivl om din gearkassen er i topform, så anbefaler vi at den bliver undersøgt nærmere.

Hos Top Auto har vi mange års erfaring i reparation, renovation og udskiftning af gearkasse. Det betyder at værkstedsregningen blive så lille som muligt, fordi vi anvender tiden optimalt. Vi fortager udbedringer på alle former for gearkasser. Det gælder både biler med manuelt og automatgear. Ønsker du en pris på reparation eller har du generelle spørgsmål, så kontakt os. Vi står klar til at hjælpe dig.

Kontakt os

Besøg os hør om hvad vi kan gøre bilens gearkasse. Du er også velkommen til at indhente et tilbud

Indikationer på at bilens gearkasse skal repareres

Der kan være mange forskellig tegn på din gearkasse har brug for reparation eller renovation.  Vi har nedenfor angive en liste over de mest forekommende symptomer på at din gearkasse har brug for at blive tilset, så du hurtigere opdager potentielle problemer.

Hvis du kan nikke genkende til et eller flere af nedenstående beskrivelser, trænger din gearkasse sandsynligvis til en reparation eller renovering:

  • Der forekommer mislyde, når du skifter gear
  • Din bil går ud af gear, når du kører
  • Gearstangen modsætter sig, ved gearskift?
  • Advarselslampen lyser
  • Din gearkasse lækker olie
  • Mangler acceleration ved gearskift

Gearkasse reparation, renovation & vedligeholdelse

Hvis du oplever et eller flere problemer med bilens gearkasse, så kan vi hos Top Auto tilbyde at udføre en diagnostik vha vores elektroniske fejlfindingssystem, til at lokalisere fejl i styresystemet. Vi kan også identificere om det er elektroniske komponenter, der skal udskiftes. Fejlen kan kan også skyldes en sensor i stedet for et mekanisk problem. I vise tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte gearkasseolien, ved at skylde den gamle olie ud og påfylde den på ny.

Med vores erfaring kan du trygt overlade din bil til Top Auto. Dette gælder uanset om der blot skal udføres almindelig service gearkassen, eller hvis du ønsker at få foretaget en elektronisk diagnosticering. Såfremt du allerede har fået konstateret fejl på din gearkasse, kan du også trygt lade os reparere den. Vi tilbyder dig en gratis lånebil, mens vi udbedre fejlene.

Vent ikke for længe

Når gearkassen viser viser begyndende tegn på uregelmæssigheder, så er det en god ide at få bilens gearkasse undersøgt. Hvis ignorer tegnene og venter du for lang tid, vil problemet sprede sig til de øvrige nærliggende komponenter, der kan påføre ydereligere skade på din bil, herunder koblingen og lejerne.

Tegn på en defekt gearkasse

I det øjeblik du begynder at bemærke udsædvanligheder i forbindelse med gearskift, så er det en god ide at få problemet undersøgt af et autoværksted. Bilens gearkassen udsættes for megen brug igennem dens levetid. Der vil komme et tidpunkt, hvor du vil opleve at få begyndende problemer. Reparation af en gearkasse kan være en relativ dyr affære, så det kan betale sig at være opmærksom på alle forehold der forekommer usædvanligt. Vi har samlet en liste af typisk forekommende symptomer på der kan tyde på en defekt gearkasse.

Vanskeligheder med at sætte bilen i gear

Dette sker ofte, når man forsøger at komme i første gear, fra et hvilket som helst af de øvrige geartrin. Dette er typisk tegn på lav transmissionsvæske, forkert viskositet (tykkelse) af væske eller nødvendig justering af gearskiftkablerne eller koblingsforbindelsen.

Det lugter af brændt transsionsolie

Dette sker når olien i gearkassen overophedes. Transmissionsolien holder ikke kun gearkassens mange bevægelige dele korrekt smurt, men det forhindre også komponenten i at brænde sammen. Den brændte lugt kan skyldes lav eller utilstrækkelig transmissionolie, som både kan skyldes lækage eller beskidt gearolie.

Du kan høre transmissionsstøj, når bilen står i frigear

Dette problem vil ofte kunne afhjælpes med en simpel gearolieskift. Der kan også være tale om et mere omfattende problem, såsom slid af mekaniske komponenter som eks. slidte lejer, der bør udskiftes.

Gearkassen lækker olie

Dette er formodentligt den letteste måde at konstatere at bilens transmission har brug for opmærksomhed. I modsætning motorolie, så forbrænder transmissionen ikke olien ved kørsel. Bemærker du at gearolien er lav, så er det helt sikkert tale om lækage. Få en automekaniker til lokalisere lækagen og få problemet fixet.

Lys i advarselslampen

Dette kan være på en tidlig indikator på et begyndende problem med din gearkasse. Advarselslampen kan komme forekomme af utallige grunde, der ikke er relateret til din transmissionen.

Vibrationer og skurrende lyde

En bil med manuelt eller automatisk gear reagere forskelligt, når gearet ikke virker korrekt. Når du kan høre en skurrende lyd når du skifter gear (manuelt) kan dette være tegn på slidt kobling eller der kan være tale om en mindre justering. I værste tilfælde kan det skyldes slidte eller beskadiget tandhjul i gearkassen.

Hyl og summen fra gearkassen

Hvis du ved gearskifte hører en unormale lyde, er det en god ide at få det undersøgt af en automekaniker. Når der kommer usædvanlige lyde fra undersiden af bilen er ikke altid et entydigt symptom på transmissionsproblem

Manglende acceleration

Med manuelle transmissionsproblemer vil du efter et gearskift opleve at motoren køre i høje omdrejninger, men at bilen bevæger sig i tilsvarende hastighed. I sådanne tilfælde kan det skyldes et slidt koblingsystem eller et mere omfattende problem med gearkassen.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

Få fixet fejlen rettidigt

Jo tidligere i forløbet du opdager fejl med gearkasse og får repareret fejlen, desto mindre er risikoen for at du skal have en komplet renovation af gearkassen. Det er altid billigere at få repareret en skade tidligt i forløbet, da problemet kan sprede sig til et eller flere af bilens komponenter.

 

tandremskift lav pris i københavn