Kobling

  1. Forside
  2. Kobling
Bilens kobling, sørger for at der er forbindelse mellem motoren og gearkasse.Hver gang du aktiverer koblingspedalen, slides koblingens enkelte dele. Typiske tegn på en defekt kobling er at den føles koblingen anerledes og at der fremkommer usædvanlige lyde, når du skifter gear? Hvis det tilfældet, så er det en god ide at få tjekket koblingen og evt gearkassen.

UDSKIFTNING og REPARATION AF KOBLING

Det er bilens kobling der sørger for, at der er forbindelse mellem motor og gearkasse. Der er dog er ikke et eksakt svar på, for hvornår det er på tide at udskifte koblingen. Under normale kørselsforhold vil en kobling typisk kunne holde i 7-10 år, svarende til 75.000 km til 250.000 km. Dette afhænger dog af bilens fabrikat, model samt dit kørselsmønster.
Hele Koblingskredsløbet indeholder mange elementer og bevægelige dele, som nedslides over tid. Et defekt koblingskredsløb kan forårsage flere symptomer, som kan vise sig i forskellige afskygninger. Dette er lige fra uregelmæssige lyde og nedsat motorpræstation til mekaniske problemer. Du se symptomerne på en defekt kobling, længere nede på siden.

UDSKIFTNING AF KOBLING TIL LAV PRIS

Hos Top Autoservice tilbyder vi høj faglighed og kvalitet. Du spare 20-30% i forhold til mærkeværksteder. Vi sørger for at følge de respektive bilproducenters anbefalinger og krav til udskiftning af kobling. Vi tilbyder 1-2 års garanti afhængig af producenten.

Koblingsfejl kan både omfatte en isoleret komponentsfejl i koblingskredsløbet eller en general slidtage af koblingen. Prisen på en udbedring eller udskiftning af kobling kan variere meget. Du kan dog indhent en pris helt uden forpligtelser.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på reparation og udskiftning koblingen.

DIAGNOSTICERING OG UDBEDRING

Når du besøger Top Auto til reparation eller udskiftning af kobling, foretage vi en omhyggelig og grundig diagnosticering. Koblingen fjernes fuldstændigt fra køretøjet, så den er synlig og kan undersøges fra alle vinkler. Når problemet er registreret, erstatter vi den eller de beskadigede dele og reinstallerer koblingen. Til sidst udfører vi en testkørsel af køretøjet, for at sikre bilens driftsikkerhed. Vi sørger også for at påfylde koblingsvæske inden vi aflevere bilen til dig.

SYMPTOMER PÅ EN SLIDT KOBLING

Problemer med selve koblingsskiven eller øvrige dele der relatere sig til koblingskonstruktionen, kan give anledning til en eller flere af nedenstående symptomer:

  • Nedsat acceleration, selv når motoren arbejder hårdt.
  • Det er svært at få bilen i gear eller bakgear.
  • Koblingspedalen eller gearkassen afgiver udsædvanlig lyde eller støj, når bilen står i frigear.
  • Bilen afgiver lyde, når du presser på koblingspedalen eller når du skifter gear.
  • Pedalen vibrerer eller pulsere når du accelerer.
  • Den er stiv og svært at presse i bund
  • Pedalen føles løst forbundet eller “svampet”

Hvis du oplever et eller flere af disse punkter, er det tegn på en defekt kobling eller koblingskredsløb og det er derfor en god idé at besøge værkstedet og få symptomerne undersøgt.

FORLÆNG KOBLINGENS LEVETID OG UNDGÅ DYRE REPARATIONER

Under kørsel er udsættes koblingen for periodevis friktion og derfor vil der forkomme uundgåelig slid. Koblingen kan holde i mange år, men det er ofte førerens kørselsadfærd, der afgør hvor længe den skal holde. Vi har derfor samle nogle tips der kan være med til at forlænge din koblings levetid.

HURTIGT GEARSKIFTE

Jo længere tid koblingspedalen befinder sig i mellem top og bund, jo mere slider du på den. Det eneste tidspunkt hvor koblingen ikke er udsat for slidtage er når pedalen er helt i bund eller helt op. Det er derfor en god ide at sørge for, at dine gearskifte sker prompte og uden tøven.

KORREKT GEARSKIFTE

Når du skifte gear før koblingen er helt tilkoblet eller frigive koblingspedalen uden at være helt i gear ødelægger koblingen. Når du ikke skifter gear korrekt, forårsager det unødvendig nedslidning samt skævning af koblingskiven. Over tid vil det blive sværere at få koblingen i gear.

UNDGÅ AT BRUGE KOBLINGSPEDALEN SOM BREMSE

Står du ved en bakke i lyskryds og bruger du det koblingspunkt som gør det muligt at bremse bilen uden at anvende bremserne, så udsættes din kobling for kraftig nedslidning. Brug aldrig koblingen som bremsemekanisme.
Du skal i stedet trække i nødbremsen, ikke helt op, men lige akkurat nok til at bremse. Når der grønt lys, giv da slip på håndbremsen samtidig med at koblingen aktiveres og bilen sættes i fart.

GEARskift MED OMTANKE

Undgå at foretage flere gearskift end nødvendigt. Såfremt du vurdere at der er behov for opbremsning længere ned af vejen, så tag denne vurdering i din overvejelse. Det kan eksempelvis være at du kan se en trafikkenprop længere fremme. Her er det uhensigtsmæssigt at skifte til et højere geartrin, da der er behov for at sænke farten.

OMHYGGELIG GEARSKIFTE NÅR BILEN OPGRADERES

Når du tuner bilens motor, øger dækstørrelsen eller på anden vis opgradere bilen, skal du være at opmærksom på at dette kan udsætte koblingen for en øget slidtage, da den fra fabrikantens side ikke er bygget til at vedstå disse typer belastinger. Dette gælder også når du køre med trailer eller på anden vis med tung last. Sørg for at foretage omhyggelig gearskifte.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

Udskiftning af kobling er en tidskrævende reparation

Fortvivl ikke, for hos os får du altid en god pris. Spar optil 30% i forhold til mærkeværksteder. Du får op til 2 års garanti på reservedele og reparationsarbejdet.

 

koblingsskift reparation autoværksted københavn