Støddæmper

  1. Forside
  2. Støddæmper

Støddæmper og fjedre spiller en central rolle for bilens generelle sikkerhed, fordi de påvirker køretøjets kørsel og håndtering. Når de er defekte eller slidte forlænges bremselængden – ændres balancen i bilen som påvirker lasteevnen. Kontakt Top Autoservice og lad os kontrollere dine støddæmper. Vi er optil 30% billigere end mærkeværksteder

STØDDÆMPER HAR BETYDNING FOR EGEN SIKKERHED

Bilens støddæmper fastholder hjulets kontakt med vejen under kørsel. Affjedringssystem har altså både betydning for kørekomforten og sikkerheden, fordi de er med til at stabilisere køretøjet under kørsel, både når du køre over bump og i sving. Såfremt affjedringen ikke er 100% i orden, vil vejgrebet være nedsat og bilen vil dermed have svært ved at styre og bremse og foretage undvigelsesmanøvre.

KONTROL AF STØDDÆMPER VED SERVICEEFTERSYN

Støddæmpernes funktionsdygtighed er vigtig for din trafiksikkerhed og derfor har vi dem også som et centralt kontrolpunkt i vores serviceeftersyn. Kom forbi forbi Top Auto, så kontrollere vi dem for dig. Hvis testen viser at der er behov for nye sæt, så finder vi en god pris til dig. Hos Top Auto er vi specialister i at kontrollere og udskifte støddæmper. Vi tjekker for lækage af olie og foretager forskellige vippeprøver.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på reparation og udskiftning af bilens udstødning.

HVORNÅR BØR STØDDÆMPER UDSKIFTES

Det er en god ide, at du foretage egenkontrol af dine støddæmper en gang om året eller for hver 20.000 km. Du kan se vores vejledningen af egenkontrol længere nede på siden.

Der findes ikke et fast interval for, hvornår eller hvor ofte dine støddæmpere bør skiftes. Årsagen skyldes, at slitagen afhænger af dit kørselsmønster. Hvis du ofte køre på meget ujævn vej, nedsættes deres holdbarhed.

Som tommelfingerregel bør de dog udskiftes efter ca. tre år eller hver påkørt ca. 80.000 km, afhængig af standen og de udskiftes altid parvis.

Hos Top Auto udskifter vi din støddæmper mens du venter. Vi søger for at du bliver kørende igen, hurtigt og billigt

  • Lave priser – Spar optil 30 % i forhold til mærkeværksteder.
  • 2 års garanti på alt værkstedsarbejde
  • 1-2 års garanti på alle reservedele
  • Uskiftning mens du venter
  • Råd & vejledning

TEGN PÅ DEFEKT STØDDÆMPER

Når du køre i et køretøj, der har en defekt affjedring vil du opleve et eller flere af nedenstående beskrivelse:

Kontrollere støddæmpernes tilstand ved at presse hårdt ned på et af bilens 4 hjørner (2-3 gange). Gentag processen for alle 4 hjørner. Hvis du oplever fjedringen som jævn og glidende, er de fuld funktionsdygtige. Såfremt du oplever en hurtigt og ujævn affjedring, så er det et tegn på at de er nedslidte.

Hvis du oplever at bilen køre ujævnt eller glider ukontrolleret fra side til side, når du drejer og køre i en jævn bue på vejen.

Hvis du oplever at køretøjet har vanskeligheder ved at opretholde en stiv og stabil tilstand, efter du har passeret et bump, men at den gynger.

Kontrollere dine dæk. Hvis du kan se en ujævn fordeling af slidtagen er dette et stærkt tegn, på at de defekte eller nedslidt fjedre/støddæmper.

Hvis du oplever at forsiden af bilen dykker, når du foretage en opbremsning. Dette kan øge køretøjets bremselængde med op til 20%.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition