Sporing

  1. Forside
  2. Sporing

Forkert sporing? Når hjulene på dit køretøj ikke er sporet korrekt – øges dækslitagen øges benzinforbruget – forringes vejgrebet og i værste tilfælde ødelægges dit styretøj. Hos Top Autoservice udmåler og justerer vi dit styretøj, for bedre benzinøkonomi, større trafiksikkerhed og længere levetid for dækkene.

Hvornår er sporing af bilen nødvendig

Det tydeligst tegn på at bilens sporing er ude af balance, er når du under kørsel oplever at bilen trækker til ene eller anden side, når du slipper rettet. Du vil også kunne opleve at bilen trækker i en af siderne, når du er i fart og bremser. Mindre åbenlyse symptomer er når, når du oplever vibrationer i rattet under kørsel eller når rattet ikke vender tilbage til udgangsstillingen efter et sving. Hvis oplever du oplever oplever overstående beskrivelse eller øvrige problemer med bilens styring, så er det en god ide at få kontrolleret sporingen af din bilen.

Det er en god ide at få foretaget sporing af bilen (4-hjulsudmåling), når du skifter fra sommerdæk til vinterdæk (og omvendt) eller når du køber nye dæk til bilen. Overordnet set er det hensigtsmæssigt at få kontrolleret 4 hjulsudmåling når der bliver foretaget ændringer af styretøjet. På den måde sikre du at bilen er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på sporing (4 hjulsudmåling) af bilen

Årsager til at bilens sporing kommer ud af balance

Generelt gælder der at når bilens styretøj udsættes for pludselige og kraftige stød, risikeres man at sætte bilens sporing ude af balance. Dette forekommer når der i høj fart køres, over vejbump, fortorvskant, kantsten eller store huller i vejen.
Selvom disse bump ikke er store, så kan dette være nok til sætte hjulene ud af ligevægt. Jo større hastighed og bumpstørrelse, desto større sandsyndlighed vil der være for at sætte bilens sporing helt ud af balance. Den samme gælder også hvis køretøjets affjedring er slidt.

4-Hjulsudmåling mens du venter

Hos Top Auto kontrollerer og justere vi hjulenes vinklerne, så de over holder bilfabrikantens foreskrifter, så bilens optimale køreegenskaber genskabes. Hele processen tager blot 30 min. Har du problemer med styringen og er det er akut, så ring til os. Vi kan som oftest klemme en ekstra tid til dig samme dag.

Sådan foregår 4-hjulsudmåling

Det første vi gør hos Top Auto, inden udmålingen fortages er at køreprøve dit køretøjet for undersøge, at symptomerne udelukkende skyldes ukorrekt sporingen og at der er ikke er øvrige forhold der giver anledning til at bilen opføre sig som den gør.

Dernæst løfter vi bilen op på en hejs og undersøger dækkene samt ophængningskomponenterne for at sikre, at alt er i funktionsdygtig stand. Eventuelle dele, der er brudt eller viser tegn på overdreven slitage, udskiftes, før justerings-processen påbegyndes.

Dæktrykket på 4 hjul kontrolleres og justeres. Køretøjet bliver herefter tilsluttet en særlig justerings-maskinen der tilkoblet en computer og herefter påbegynder vi at foretage justeringer af ophængsvinkler i henhold til bilproducentens krav og specifikation.

Afslutningsvis kontroleres og justeres rattet, hvorefter vi testkøre bilen, for at sikre at alle problemet er løst.

Hvad er forskellen på Sporing og afbalancering?

Sporing og afbalancering er ikke det samme. Begreberne bliver dog ofte vekslet med hinanden. Begge dele er vigtige og nødvendige for at forbedre dækkets levetid og bilens ydeevne. Ved sporingen også kaldet 4-hjuls udmåling, justeres hjulenes vinkler i forhold til hinanden, så alle 4 hjul står parallelt med hinanden og vinkelret med underlaget. Afbalancering indebærer, at hvert hjul justeres individuelt og uafhængigt af de øvrige hjul. Dette gøres for at sikre hjulene kan rotere, uden at de begynder at vibrere ved visse hastigheder. Du kan læse mere om afbalancering her.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

KORREKT SPORING AF BILEN ER VIGTIG

Korrekt sporing (4-hjulsudmåling) giver bedre benzinøkonomi, større trafiksikkerhed og længere levetid for dækkene.

sporing til lav pris i københavn