Bremser

 1. Forside
 2. Bremser

Når din bils bremser har brug for reparation eller udskiftning, så er Top Autoservice her for at hjælpe. Vi tilbyder at servicere alle typer af bilmærker og modeller. Uanset hvilken type køretøj du har, får vi dig trygt og sikkert tilbage på vejen. Du får garanti på både arbejde udført på vores autoværksted og på reservedele.

REPARATION OG UDSKIFTNING AF BREMSER

Det danske vejr og særligt er salt på vejene om vinteren tære på bilens bremser. Når det kommer til sikkerhed, så udgør bremserne et af bilens mest vitale dele. Det er derfor særligt vigtigt at få tjekket bremserne med jævne mellemrum. Bremseskiver og bremseklodser udgør en central del af bilens bremser. Hele bremsesystemet bør derfor inspiceres og kontrolleres 1-2 gange om året. Særligt i vintermånederne er der risiko for, at dine bremser lider overlast.

Hos Top Autoservice udskifter vi bremsekalibre, bremseskiver og klodser til priser optil 30 % lavere end mærkeværksteder og vi udfører arbejdet med samme høje faglighed og kvalitet. Du er velkommen til at indhente en pris på en reparation eller udskiftning.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på reparation og udskiftning af bilens bremser.

Få tjekket bremserne, når bilen skal til service

Der er særlige dele af bremsesystemet der kræver ekstra opmærksomhed. Det gælder hovedsaligt bremseskiver, bremseklodser, tromler og bremsebakker fordi de udsættes for slidtage hver gang du anvender bremserne. Moderne biler har typisk bremseskiver samt bremseklodser på alle fire hjul og disse dele er derfor også udsatte for både vand og salt.

Defekte bremser opdages ofte, når bilen skal til service eller ved uheld. Det er derfor vigtigt at få bremserne kontrolleret med jævne mellemrum. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til serviceeftersyn og her vil bremserne bliver kontrolleret.

Undgå at udskyde kontrol af bremserne

Udførelse af planlagt bremsekontrol kan også spare penge – Undgå at vente indtil bremserne kommer til “metal-til-metal” punktet. Du risikere at beskadige rotor og tromleren, herunder bremseskiver og bremserklodser. Når du kan mærke en “slibende” fornemmelse, når du bremser, hører en konstant knirkende, eller hvis bremselyset på instrumentbrættet lyser. Disse tegn er alle indikatorer på at du skal have kontrolleret dit køretøjs bremsesystem hurtigst muligt.

Den mest almindelige bremserservice består af udskiftning bremseskiver og bremserklodser, da disse slides hurtigere op, end de øvrige bremsekomponenter. Afhængig af tilstanden og af ​​tykkelsen af ​​tromlerne eller rotorerne kan det også være nødvendigt at justere eller udskifte rotorerne.

Det er vigtigt at du følger anvisningerne i bilens servicebog. Her vil der bla. være angivet periodiske skylninger og påfyldning af bremsehydraulikvæske. Forurenet bremsevæske kan føre til rustdannelse samt øvrige problemer med hydrauliksystemet, især på biler med antiblokeringsbremser (ABS).

TEGN PÅ DEFEKTE BREMSER

Det er vigtigt at få dine bremser kontrolleret mindst en gang om året, så du sikres en pålidelig og driftsikker bil.
Der indgår mange forskellige elementer i køretøjets samlede bremsesystem og der kan derfor være mange årsager til defekte bremser. Vi har derfor samlede nogle de mest forekommende uregelmæssigheder, du som bilist kan opleve, når bremsesystemet er helt eller delvist beskadiget.

 • Bremsepedalen er løs, svampet og kan trykkes næsten helt i bund. Bremsepedalen skal være hård og fast. Den må maksimalt kunne trædes halvvejs i bund.
 • Lampen til bremserne lyser, hvilket tyder på fejl i bilens bremsefunktion.
 • Du hører en skælvende eller anden usædvanlig støj, når du anvender bremserne. Dette tyder på at kaliberen ikke korrekt i forhold til bremseskiven.
 • Køretøjet trækker til den ene side, når du anvender bremserne.
 • Du føler en slibning eller ujævn fornemmelse, når du kommer til et stop. Dette er tegn på at dine bremserklodser bære præg af ujævn slidtage.
 • Køretøjet vibrere når du træder på bremsepedalen.
 • Bilen har en længere bremselængde.

Generelt, hvis der er noget om dine bremser, der gør dig ubehageligt, skal du have dem inspiceret.

FORLÆNG BREMSERNES LEVETID

Bremserne i din bil er et af de vigtigste sikkerhedsfunktioner. Du bruger dem når du nedsætter farten, eller når du skal stoppe.  Du kan med nogle få tilpasninger af dine kørevaner forlænge bremsernes funktionsdygtighed med mange km. Top Auto har følgende 5 tips:

 • Undgå at presse på gaspedalen samtidig med bremsepedalen, da dette ellers vil udsætte bremserne for unødig slitage.
 • Du reducere belastningen på bremseskiverne, når du gøre brug af hårde opbremsninger. Brug bremserne til at sænke farten langsomt og over længere distance, når det er muligt.
 • Vær opmærksom i trafikken og vær forberedt på et kommende opbremsning. Kan du se trafikprop, rødt lys eller en rundkørsel, så let foden fra gaspedalen og kør i frigear. Brems langsomt op når det bliver nødvendigt.
 • Overvej at tømme bilens bagagerum for unødvendige genstande. Jo tungere last du køre med, desto hårdere pres er der på bremserne. Tung last påvirker også din bils brændstofsøkonomi.
 • Få foretaget regelmæssig kontrol af bilens bremser. Her vil potentielle skader blive opdaget. Du vil kunne få skaderne udbedret, før de bliver alvorlige og dyre at reparere.

Vi håber at du kan bruge de råd og vejledning vi har angivet på siden. Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

Bremserne slides

Dit kørselsmønster afgør hvor længe bremserne holder. Det kan bla. afhænge af, om du primært køre i byen eller på motorvejen. Du vil typisk foretage mange flere opbremsning ved bykørsel og dermed slide bremserne hurtigere op.

bremser reparation og udskiftning