Tandrem

  1. Forside
  2. Tandrem

Oplever du problemer med bilens tandrem eller det tid til at få den udskiftet? Medbring din bil til vores autoværksted i hvidovre og lad en fagkyndige diagnosticere bilen. Vi udføre alle typer af udbedringer og vi får din bil tilbage på vejen hurtigt og billigt. Ring og få en pris på reparation eller udskiftning af tandrem.

Udskiftning af TANDREM

Tandremmen er en integreret del af din bils motorsystem, som styrer rotationsaksen som sikre at ​​akslen i bunden af motoren kører i samme takt som akslen i toppen af motoren. Dette gør det muligt for de mange ventiler i motoren at åbne og lukke, så luft og gas strømmer igennem motorens interne system.

Vi udfører udskiftningen af bilens tandrem med ligeså høj faglighed, som et autoriseret autoværksted. Hos Top Autoservice overholder vi alle foreskifter og anvisninger der anbefales af bilproducenten, så derfor kan du være sikker på at reparationer foretages korrekt. Det er vigtig for os, at bilen udbedres med høj faglighed til en lav pris.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på reparation eller udskiftning af bilens tandrem.

Skift tandrem & vandpumpe og spar penge

Biler med tandrem har ofte en vandpumpe siddende og denne bør altid skiftes sammen med tandremmen.  Vandpumpen har sjældent en levetid der er længere end det serviceinterval som tandremmen har. Biler der kører med kæde skal som regel ikke have skiftet denne, der kan dog være enkelte bilmodeller som slider kæden hurtigere op og man får derfor en kraftig mislyd på motoren. Hvis dette sker bør du kontakte et autoværksted med det samme, for at udgå skade på bilmotoren.

Hos Top Auto kan vi hjælpe dig med at få klarhed om du har en bil, hvor tandremmen også driver vandpumpen. Har du det, vil det typisk være en stor fordel at skifte begge komponenter samtidig. I forbindelse med tandremskift er det nødvendigt at afmontere vandpumpen. Du kan derfor spare mange penge ved at foretaget udskiftningen samtidig. Vandpumpen sørger for at cirkulere kølervæske rundt i systemet, så motoren ikke overophedes.

Hos Top Auto betaler du kun for selve vandpumpen (reservedelen) og ikke for montagering, hvis den skiftes i forbindelse med tandremsudskiftning.

TEGN PÅ DEFEKT TANDREM

Hvis du oplever et eller flere af nedenstående problemer kan dette tyde på en defekt tandrem og en udskiftning er derfor nødvendig.

  • Tandremmen har visuelle skader i form af revner eller frynser
  • Skælende, kvidrende eller grusende lyde fra motorområdet
  • Udfordring med at starte motoren
  • Motoren vibrere mere end normalt
  • Bilen bliver hurtigt overophedet
  • Tab af motoreffekt

Hvad enten du er i tvivl eller har mistanke til at tandremmen er slidt er du velkommen til at kontakte os.

Hvornår skal en tandrem udskiftes

Tandremmen er lavet af gummi og derfor sker der en naturlig nedbrydning med alderen. Dette betyder at selv om du ikke kører ofte eller langt, så vil du som regel være nødsaget til at skifte din tandrem med 4-6 års mellemrum eller 80.000 – 120.000 km. Det eksakte tidsinterval fremgår af bilens servicebogen. Det er vigtigt at man ikke vente til sidste øjeblik med udskiftning af tandrem.

Hvis tandremskift ikke sker rettidigt, risikere du at den knækker eller sprænger, det vil påvirke motorens stempler og ventiler. Disse skader kan være så omfattende, at det ikke kan betale sig at reparere dem.

Se i servicebogen hvornår tandremmen skal udskiftes. Du skal være opmærksom på at tidsintervallet er vejledende. Du bør derfor ikke til sidste øjeblik, med at skifte den ud. Knækker tandremmen, kan den forvolde store skader på motoren.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

Skift bilens tandrem ud, i god tid

tandremskift til lav pris