olieskift

  1. Forside
  2. Olieskift

Det er vigtigt at foretage regelmæssige olieskift, da en nedslidt olie nedsætter motorens ydeevne. En ren motorolie sørger for, at komponenterne i motoren er friktionsfrie – minimere slidtage – regulere temperaturen i motoren og rense bilmotoren, ved at forhindre opbygning af kulstofaflejringer samt øvrige affaldsstoffer.

GAMMEL MOTOROLIE KAN SKADE MOTOREN

Olieskift samt korrekt motorolie er vigtige for bilens motor. Nyere biler er udstyret med en række forskellige systemer der har til hensigt at reducere luftforurening. De er blandt andet udstyret med EGR-, partikelfilter- og katalysator-systemer. Det er derfor vigtigt at vælge en korrekt motorolie, da disse systemer over tid vil sode til. Ydermere kan en gammel motorolie gøre skade på de nævnte systemer men også på en række af motorens øvrige vitale dele og komponenter.

Lav pris på udskiftning af olie og oliefilter

Det fremgår af bilens servicebogen hvornår tiden er inde til olieskift. Hos Top Auto er du sikret en fast lav pris på olieskift. Udskiftning af motorolie er en vores mest populær service, som vi har udført hundredvis af. Vi sørger for at arbejdet udføres hurtig og professionelt, så du hurtigt kan blive kørende igen.

Du kan nemt og bekvemt indhente et uforpligtende tilbud på udskiftning af olie og oliefilter.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på olieskift af bilens motor

MOTOROLIE AF HØJ KVALITET

Vi anvender forskellige typer af syntestisk kvalitetsolie, fra de mest førende og anerkendte producenter. Eni olien giver en optimal motorbeskyttelse, dette gælder både ved lave og høje temperatur i alle viskositetsklasser. Olien sikre at motoren får en væsentlig bedre smøreevne ved koldstart. Motoren udsættes også mindre slid og dermed en længere levetid. Vores oliefiltre er OE godkendte. Dette betyder at de er i samme kvalitet som originalerne og dermed biholder du bilens fabriksgaranti.

Det er at vigtigt at når du efterfylder motorolie, at der anvendes samme olie (specifikationer og viskositet) som, er angivet i bilens instruktionsbog. Det er de samme anvisninger vi anvender. Du kan derfor med fordel købe en ekstra liter olie af os, når du får udskiftet olien på din bil.

Hvor ofte skal oliestanden kontrolleres?

Du bør kontrollere motorens oliestanden i henhold til bilens instruktionsbog. Forskriften tilsiger dette bør gøres for hver 1.000-2.000 km. Såfremt motoren ikke indeholder den nødvendige mængde olie, kan følgevirkningerne resultere i en ødelagt motor.

Vær opmærksom på at ture hvor motoren udsættes for hård belastning, kan olieforbruget stige. Det kan eksempelvis være i forbindelse med bilferie, her bør du kontrollere olieforbruget undervejs.

Vær opmærksom på, at selv motorer i nye biler kan have et mindre olieforbrug.

Gode råd om motorolie og olieskift

Du bør kontrollere motorens oliestanden i henhold til bilens instruktionsbogen, hvilket er typisk for hver 1000 km. Du kan nemt kontrollere oliestanden ved at tage oliepinden op, tørre den af med et stykke papir, stikke den ned i hullet igen og endnu en gang trække den ud. Oliestanden kan aflæses direkte på oliepinden. Oliestanden skal være mellem minimum og maksimum på oliepinden.

Såfremt bilmotoren indeholder en utilstrækkelig mængde olie, kan følgeskaderne resultere i en totalskadet bilmotor.
På langdistanceturer med hvor bilmotoren udsættes for hård belastning, kan olieforbruget stige. Du bør derfor kontrollere olieforbruget undervejs på strækningen.

Husk at tjekke at det er den rigtige type af motorolie, inden den påfyldes – Er du i tvivl, så kan du hente oplysningen i bilens instruktionsbog eller kontakt Top Autoservice. Vi hjælper dig gerne med bestemme typen af motorolie din bil skal bruge.

Det er en god idé at have en lille dunk motorolie liggende i din bil, således at du hurtigt kan påfylde motoren, såfremt oliemængden falder ned til et lavt niveauet . Det optimale er at få 1 liter med, når du forlader autoværkstedet, således sikre du dig at du bruger den korrekt motorolie.

Bilens Oliefilter sørger for at snavs og smuds bliver filtreret fra olien. Dette mindsker slidtagen og du mindske risikoen for at støvpartikler sætter sig fast, der i værste tilfælde kan ødelægge motoren. Det anbefales at du får skiftet oliefilteret samtidig med olieskift.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

Husk at skifte olien

Motorolien og oliefilteret skal i gennemsnit udskiftes for hver 10.000 påkørte km. Dette sikre at at slid på motoren holdes på et minimum. Husk at at kontrollere motorolieniveauet med jævne mellemrum og fyld op ved behov.

olieskift i københavn til en billig pris