UDSTØDNING

  1. Forside
  2. Udstødning

Larmer din bil mere end normalt, pga defekt udstødning, så få foretaget reparation eller udskiftning. Vi kan reparere eller udskifte de defekte dele på din udstødning, mens du venter. Vores priser er altid 10-30 % billigere end mærkeværksteder. Besøg vores autoværksted i København eller ring og få en pris. Vi sørger for at få dig kørende igen, hurtigt og billigt.

UDSTØDNING REPARATION OG UDSKIFTNING

Udstødningen og katalysatoren udgør en central rolle for både bilens performance samt arbejdsprocess. De sørger både for at dæmpe støjen fra din motor, men også for at udlede den varme luft væk fra brændstoffet. Ydermere sikres at kabinen beskyttes mod de giftige gasser, som bilen udleder. En defekt udstødning kan larme utrolig meget, men har også følgevirkninger for de øvrige dele af køjetøjets motor. Hos Top Auto kan vi hjælpe dig med at diagnosticering, reparation samt udskiftning af dit køretøjs udstødningssystem, herunder lydpotte og katalysator.

Indhent et tilbud

Indhent et uforpligtende tilbud på reparation og udskiftning af bilens udstødning.

REPARATION ELLER UDSKIFTNING? – VI VEJLEDER DIG

Når årsagen er til din defekte udstødning er fastlagt, vurdere vi muligheden for at foretage en reparation. Det er ofte nemt at reparere mindre huler og revner i udstødning, ved hjælp af svejsning. Er der tale om større skader på udstødningen, kan det som oftest bedst betale sig udskifte den del af udstødningen, som er defekt. Vi giver dig råd og vejledning i den eller de løsninger, der er mest hensigtsmæssigt og økonomisk. Er du i tvivl om omfanget af skaden på udstødningen og ønsker du at få en uforpligtende pris på en reparation eller udskiftning, så er du velkommen til at kontakte os telefonisk eller besøge vores autoværksted i Hvidovre.

UDBEDRING MENS DU VENTER

I lang de fleste tilfælde er vi i stand til at foretage udbedringer på din udstødning, mens du venter. Der vil dog være tilfælde, hvor arbejdet er mere tidskrævende. Har du problemer med udstødningen og er det er akut, så ring til os. Vi kan som oftest klemme en ekstra tid samme dag.

TEGN PÅ EN DEFEKT UDSTØDNING

Som regel opdager du ikke der er noget galt, før du kan høre det og så er det for sent. Det er som udgangspunkt nemmere og dermed billigere at reparere bilens komponenter, inden de de går i stykker. Såfremt du oplevere et eller flere af nedenstående tegn, er det hensigtsmæssigt at du hurtigst muligt får bilen undersøgt. De nævnte indikationer er ikke altid entydige og kan være tegn på andre skader forbundet med din motor. Jo længere du venter, desto større risiko er der for at bilen påføres yderligere skader.

Motorstøj – Motorlyden ændrer sig drastisk. Du vil typisk kunne høre en kraftig og larmende rumlende lyd fra motoren.
Vibrationer – Vibrationer i bilen, når du trykker på gaspedalen, kan være tegn på et eller flere utætheder i udstødningssystemet.
Øget brændstofsforbrug – Hvis du oplever et usædvanligt øgede benzinforbrug, kan dette også tyde på et utæt udstødning.
Rumlende – Hvis der er rigtigt hul, høre en lav rumlen.

ÅRSAGER TIL AT UDSTØDNINGEN TAGER FYSISK SKADE

Hængere, klemme og beslag, der holder udstødningsdelene på plads, slides ud, hvilket tillader overdreven bevægelse af komponenter, der fremskynder overdreven slitage i andre dele. Rust kan beskadige varmeafskærmninger (som hjælper med at forhindre brande, når en bil kører og parkeres på tørt græs) og skaber huller i lyddæmper og rør, der tillader udstødningsgas at sive ind i interiøret – herunder lugtfri, men potentielt dødelig kulilte.

Sten og andre affald, der løber over en kantsten eller bundter ud i en pothole, kan forårsage fysisk skade på udstødningssystemet. Derudover kan katalysatoren, som reducerer skadelige emissioner, blive tilstoppet (selvom det typisk udløser et tændingslys). Tegn på en tilstoppet omformer omfatter tab af strøm, svovl lugt eller overdreven varme under køretøjet.

Salted veje er også med til at beskadige udstødningsdele over tid, især hvis det ikke vaskes regelmæssigt (kører et køretøj gennem en bilvask opnår det). Desuden kan udstødningskomponenterne ruste indefra. Vand ophobes i brændstofsystemer, og før en motor når fuld driftstemperatur, kan man ofte se dråber vand, der kommer ud i udstødningsrøret. På køretøjer, der ofte køres korte afstande, bliver udstødningssystemet ikke varm nok til at vandet fordampes, og det kan korrodere metaldele.

Fordi udstødningssystemet er for det meste ude af syne, er det normalt også ude af tankerne, indtil lydniveauet stiger eller dele falder af. Men udstødningsdele udsættes for ekstrem varme og vanskelige vej- og miljøforhold, der gør det usandsynligt, at de varer livet.

ER DER ANDET, DU GERNE VIL VIDE?

Ring til os

26179667

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål

Automekaniker der står med en svensknøgle og venter på at reparere aircondition

reparation mens du venter

Bilens udstødning kan som oftest klare sig med lappeløsninger i starten, men hvis hele udstødningen begynder at ruste og slå revner, er det nødvendigt med en udskiftning. Hvad enten bilen har brug for reparation elle udskiftning, så klare vi opgaven mens du venter.

udstødning indhent pris i københavn